MARI NUSA & MEREL SOPHIE
Martin Wessels en Merel Moelker zijn Singer-Songwriters. Deze twee innemende persoonlijkheden organiseren een middag met eigen werk en weten te raken met hun warme, krachtige songs: een mozaïek van tedere ballads, kruidige americana en soulvolle blues.
Martin, Mari Nusa is zijn pseudoniem, en Merel Sophie nemen niet de minste instrumentale begeleiders mee en zullen ook vocaal elkaars liedjes ondersteunen. André Kerver (klarinet), Arjan Wilmink (gitaar), Stan de Kwaadsteniet (piano). Kamerkoor Canteklaer geeft ook acte de présence: Merel maakte een arrangement voor koor en solo-stem van 'The River', één van de liedjes van Martin.
Zondag 18 november 2018 Borne, Kulturhus, 15.00 uur Toegang € 15,00
  Website Kulturhus Borne
  Website Merel Moelker
  Website Martin Wessels


FEEST VAN LICHT
In het kerstconcert dat Kamerkoor Canteklaer op 22 december a.s. in de Oude Blasius te Delden zal geven, draait alles om het thema feest van licht. Kerstmis is uiteraard het feest van het licht, waarmee de hoopvolle geboorte van Christus wordt gevierd. Midden in de donkerste periode van het jaar kan muziek hoe dan ook licht in de duisternis brengen. U mag dus een feestelijk concert verwachten!
Voor de pauze brengt het koor kerstliederen uit heel Europa. Relatief onbekende, maar prachtige muziek uit onder meer Duitsland, Frankrijk, Zweden, Groot-Brittannië, Bulgarije en Nederland passeert de revue. De liederen zijn niet alleen afkomstig uit verschillende streken, maar ook uit verschillende perioden. Niettemin is duidelijk te horen dat de boodschap van licht in de duisternis overal en altijd aanleiding geeft tot hoop, ontroering en vrolijkheid, kortom: tot feest!
Aan de feestvreugde wordt zeker ook bijgedragen door de medewerking van de Zweedse mezzosopraan Helena van Heel, pianist Gerard van Kempen en blokfluitist en componist Ronald Moelker, die in verschillende combinaties van zich zullen laten horen. De laatste schreef speciaal voor deze gelegenheid een nieuw werk. 'A solus ordus cardine' is gezet op een vijfde-eeuwse Latijnse tekst die verhaalt hoe er 'van daar waar de zon opgaat tot in de verste streken' gezongen wordt ter ere van de geboorte van Christus.
Na de pauze volgt 'Lux Aeterna' van de Amerikaanse componist Morten Lauridsen. Dit werk voor koor en orgel (bespeeld door Liga Vilmane) verklankt de verschillende manieren waarop 'licht' in christelijke kerkelijke teksten naar voren komt. Het centrale derde deel, 'O nata lux' verwijst naar het licht, geboren uit de Verlosser. Uit dit deel lijken alle andere verwijzingen naar licht voort te komen: eeuwig licht, licht in de duisternis, het licht van de Heilige Geest, licht in de harten, en zalig licht. Het stuk eindigt met een stralend getoonzet 'Alleluja'.
Een sfeervol Zweeds kerstlied, gezongen door soliste Helena van Heel en het koor, vormt de afsluiting van dit feest van licht.
Zaterdag 22 december 2018 Delden, Oude Blasius, 19.30 uur
Programma
• Kerstliederen uit Europa
• Morten Lauridsen, 'Lux Aeterna'
       'Introitus'
       'In Te, Domine, Speravi'
       'O Nata Lux'
       'Veni, Sancte Spiritus'
       'Agnus Dei - Lux Aeterna'
Iassen Raykov, dirigent
Helena van Heel, mezzosopraan
Gerard van Kempen, piano
Ronald Moelker, blokfluit
Liga Vilmane, organist
  Website Helena van Heel
  Website Gerard van Kempen


VOLGENDE CONCERT
Zondag 3 februari 2019 Almelo, Grote kerk, 15.30 uur